top of page
  • Pau Iglesias Rodríguez

Estació d'autobusos - Estadi Nacional

La nova estació d'autobusos actualment en construcció a Andorra, cada dia em fa recordar més el que va passar amb l'Estadi Nacional.

L'Estadi Nacional s'havia de fer a corre-cuita, per aprofitar una subvenció de 2 M€ de la UEFA. Com costaria 3,5M€ l'estat només hauria d'haver possat 1,5 M€. El resultat final va ser que tenim un estadi poc funcional, per haver triat un emplaçament inadecuat que ha forçat en un estadi de futbol a tenir més gent als gols, que als laterals. Carent de serveis mínims (no hi ha ni vestuaris per l'arbitre, ni sales de premsa, ni cap comoditat que es pugui pressuposar per a un estadi que ha de acollir els partits internacionals de la Selecció Andorrana). A més, l'estadi ha acabat costant com a mínim 5,1 M€ ( http://www.pauiglesias.net/single-post/2015/04/02/Quant-ha-costat-lestadi-nacional )


La història es repeteix. En l'estació d'autobusos la presa ha fet que aquest cop ni tant sols s'hagi licitat el projecte. Es fa tant a nivell de obra com de tècnics com una ampliació de contracte d'un projecte d'urbanització. Aquest fet ha fet que oficialment, ni tant sols hi participi un arquitecte, en un projecte que inclou un edifici.


El lloc probablement sigui inadequat, ben connectat però sense possibilitat d'aparcament (ja es veurà on s'aparquen els cotxes que van a portar la gent als autobusos). El projecte no ha tingut en compte la meteorologia andorrana. Ja veurem com aguanten els usuaris les baixes temperatures del hivern en un lloc exterior, a tocar del riu i en un canal de vent.


I pel que fa al preu... caldrà estar atent per estudiar el cost final de la mateixa, que van xifrar en 1,3 M€.


A tot això, trobem un punt positiu: Com a mínim sí que servirà per fer la instal·lació fotovotaica més important d'Andorra.
134 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page