top of page
  • Writer's pictureartenick

L'espai perdut dels entorns d'Engolasters

L'any 2007 el Comú d'Encamp treu a concurs d'Idees la millora dels entorns del Llac d'Engolasters.

Una bona idea. Molt bona. Tot l'entorn del llac era i és un espai infrautilitzat, desendreçat, i per lo que podria ser, molt poc atractiu.

Tota la zona, inclòs el camí de les pardines té un potencial turístic important, i poc explotat. És evident que no és el llac més "maco" i espectacular d'Andorra, però sí és el més accessible.

Perquè no plantejar zones infantils de relació amb la natura? perquè no un recorregut accessible a l'entorn del Llac per a persones amb mobilitat reudïda? perquè no endreçar la zona d'accés, i restringir totalment l'accés dels vehicles? perquè no regular la decoració de les terrases existents per integrar-les en l'espai natural que tenen al voltant?

L'any 2013 ens vam presentar al Concurs (juntament amb el Jacint Gil i el Josep Travé) amb aquestes i altres idees.(link al projecte) Vam guanyar el Concurs, però aquest no es va executar. Les causes... com sovint, la falta de pressupost... però n'hi ha d'altres...

Com en moltes ocasions, segurament un dels principals problemes per potenciar la zona recau en les fronteres parroquials. No sé li escapa a ningú que tot l'entorn està físicament en territori encampadà (i per tant la inversió l'hauria de fer Encamp), mentre que l'accés principal és escaldenc, i en múltiples ocasions hom pot pensar que el llac pertany a Escaldes.

Evidentment una solució seria eliminar aquestes barreres parroquials...

però de no poder-se fer... potser es podria parlar d'una inversió compartida (Encamp, Escaldes i Govern).... i que Encamp pugui potenciar l'accés a aquest espai a través del Camí de les Pardines. Al final, tot l'espai del llac, tots els ciutadans d'Andorra i els turistes que ens visiten en sortirien beneficiats.

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page